ZELF BOEKHOUDING DOEN

ZELF BOEKHOUDING DOEN EN VEEL BESPAREN?

Toen ik jaren geleden met mijn eigen onderneming startte, was zelf boekhouding doen, nog een groot vraagteken voor mij. Hoewel ik administratieve werkervaring had, durfde ik het niet aan zelf mijn boekhouding te doen en nam dus een capabele doch dure boekhouder in vertrouwen om deze klus te klaren. Toevallig ontdekte ik later het online boekhoudprogramma Acumulus.

Ik had al meerdere online boekhoudprogramma’s uitgeprobeerd, maar geen enkele vond ik makkelijk genoeg om mee te werken. Des te verfrissender was dit, toen nog relatief jonge programma, dat ik ook nog gratis 1 maand met alle toeters en bellen kon uitproberen voor ik me zou vastleggen, of niet.

Op moment van schrijven gebruik ik dit programma al vele jaren met veel plezier en gemak en heb mijn dure boekhouder niet meer nodig. Dit bespaart me meer dan € 1000 per jaar en ik hou prima zicht op mijn eigen administratie. Er hoort een gratis leden supportforum bij en de hulp is snel en vriendelijk, zelfs tijdens weekends en avonden. Ik kan dit programma dus ten zeerste aanbevelen! Probeer het zelf geheel vrijblijvend voor een hele maand lang door je hier te registreren.

ZELF BOEKHOUDING DOEN

HOE WERKT DAT ZELF BOEKHOUDEN DAN?

Ik vink eenvoudig aan wat van toepassing is en Acumulus doet de rest! In Acumulus voer ik gegevens in met behulp van menu-gestuurde invoerschermen. Voor facturen met verlegde BTW, internationale facturen en bijvoorbeeld de marge-regeling, vink ik eenvoudig aan wat van toepassing is. Ook uitgaven met bijvoorbeeld afschrijvingen over meerdere jaren of een privé-gedeelte, kan ik eenvoudig verwerken.

ZELF AANGIFTE DOEN

Zelf aangifte doen… sneller inzicht in mijn cijfers, minder kosten!
Met Acumulus kan ik nu zelf eenvoudig aangifte doen van de omzetbelasting (BTW) alsook de inkomstenbelasting. Alle benodigde zakelijke gegevens worden automatisch voor mij op een rij gezet. De aangifte omzetbelasting kost mij zo met Acumulus maar enkele minuten per kwartaal! De besparing door het zelf te doen, kan oplopen tot enkele duizenden euro’s per jaar.

ZELFS MIJN JAARREKENING MET ACUMULUS

Voor de aangifte inkomstenbelasting levert Acumulus zelfs een uitgeschreven jaarrekening waarin staat aangegeven wat ik moet invullen op welke plek in het aangifte-programma van de belastingdienst. Heerlijk!