NAAM UIT GOOGLE ZOEKRESULTATEN LATEN VERWIJDEREN?

NAAM UIT GOOGLE ZOEKRESULTATEN LATEN VERWIJDEREN

Het antwoord is ja, onder bepaalde voorwaarden.

Ten eerste is het goed te weten dat Google dit online formulier ter beschikking stelt om een aanvraag in te dienen:
Heb je recht om je naam uit Google zoekresultaten te laten verwijderen?NAAM UIT GOOGLE ZOEKRESULTATEN LATEN VERWIJDEREN

Dit verwijdert niet het storende bericht op een bepaalde ( of meerdere websites of social media ). Wel zal het bij acceptatie van je verzoek er voor zorgen dat je naam niet meer opduikt in verband met dat bepaalde bericht. Om berichten op de website of websites zelf te laten verwijderen dient contact opgenomen te worden met de respectievelijke website eigenaars.

Zo kan het zijn dat een bedrijf jaren terug failliet is verklaard en dit nog steeds in Google zoekresultaten verschijnt. Misschien is het bedrijf/persoon ondertussen terug gestart met een nieuw bedrijf. Dit bedrijf/persoon kan dit als schadelijk ervaren voor de nieuwe bedrijfsreputatie en deze resultaten onwenselijk vinden.

Indien er dus redelijkerwijs sprake is van schending van privacy of bedrijfsnaam, kan via dat formulier een verzoek worden ingediend.
Indien dit ontvankelijk wordt verklaard zal Google de naam uit de zoekresultaten halen.

 

LET ME KNOW WHAT YOU NEED!

English
    To comply to the GDPR laws we need your consent, We will only use this data to answer your questions or start a project if you want us to.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WAAR MAG IK JOU MEE HELPEN?

    CONFORM DE AVG WET DIENEN WIJ TOESTEMMING TE VRAGEN OM DEZE PERSOONSGEGEVENS TE VERWERKEN EN OP TE SLAAN ZOLANG NODIG IS OM JE VRAAG OF OPDRACHT TE VERWERKEN. WIJ VERKOPEN ZE ONDER GEEN BEDING AAN DERDEN. ZIE ONZE PRIVACYVERKLARING ONDERAAN DEZE WEBSITE.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.