LINKBUILDING SLECHT VOOR SEO?

Linkbuilding slecht voor SEO?

Linkbuilding slecht voor SEO, dat kant toch niet, hoor ik je zeggen. Wat is dat eigenlijk en kan het slecht zijn voor je SEO? Als je nog onbekend bent met het fenomeen zoekmachines en SEO komt deze vraag wellicht bij jou op. Letterlijk vertaald zou het (op)bouwen van linken heten.

Linkbuilding is een jarenlang toegepaste techniek door SEO experts. Het is gebasseerd op het principe dat Google een website ( onder andere ) als interessant acht, als er veel door andere sites ( liefst uit dezelfde branche en interesse groep ) naar hun site verwezen of gelinkt wordt. Als ik in dit blogbericht bv. “ link “ of dus mijn lezer verwijs naar een ander blog of artikel over SEO dan geef ik als het ware aan Google en zoekmachines aan, dat ik dit artikel echt de moeite waard vind om mijn eigen lezers daarnaar te verwijzen om dat ook te lezen. Als je op mijn bovenstaande link op het woordje SEO zou klikken kom je ook daadwerkelijk uit op een interessant artikel over SEO.

Dit is een “gezonde” natuurlijke link en ook de enige die door Google in 2016 als een pluspunt gerekend wordt en ervoor kan zorgen dat je website en je artikel hoger gaan scoren in Google. Hoe meer andere websites naar jouw site verwijzen en hoe meer daarop geklikt wordt, hoe interessanter je eigen website content ook wel moet zijn in Googles visie.
Is linkbuilding dan soms ook slecht voor je website?

Dat kan inderdaad! Jarenlang hebben heel wat SEO experts dit gegeven eigenlijk “misbruikt” door een heleboel onnatuurlijke links te creeren, niet zozeer omdat ze bedoeld waren om de lezer een interessant onderwerp of product aan te bieden, maar puur en alleen om voor hun zwaar betalende klanten, te zorgen dat ze boven hun concurrenten in de zoekresultaten zouden verschijnen en eerlijk gezegd heeft dat ook jaren vrij goed gewerkt. Op deze manier is in 2016 linkbuilding slecht voor SEO!

Het ging zover dat er gewoon betaald werd aan vaak niet eens relevantie sites om linken naar de websites van hun klanten te plaatsen, of dat er onnatuurlijk veel aparte pagina’s met andere domeinnamen werden aangemaakt waarop ook weer linken van en naar werden gerealiseerd.Google beschikt ondertussen over technieken ( complexe algoritmes ) bij het doorzoeken of indexeren van websites, om dit soort ongezonde linkbuilding te herkennen en te bestraffen door zulke websites net lager in de zoekresultaten te laten verschijnen!
Waarom bestraft Google foute linkbuilding?

Je zou kunnen denken, wat maakt het Google nou uit wie naar wat linkt? Om dit te begrijpen, dien je te begrijpen wat Googles intenties zijn met zoekresultaten.

Google is uiteraard een winstgevend bedrijf. Dit komt onder andere door de grote populariteit van haar zoekmachine die we allemaal wel kennen als Google. Willen mensen echter deze Google zoekmachine ( want er zijn er andere zoals Bing, Yahoo en nog veel meer ) dan zal Google ervoor moeten blijven zorgen, dat als bezoekers een woord of term of product intikken en gaan zoeken, die zoekresultaten die als eerste verschijnen, ook echt interessant en relevant zullen zijn aan de ingevoerde zoekopdracht.

Als bepaalde berichten slechts hoog zouden verschijnen omdat ze volgepropt zijn met de juiste zoekwoorden, maar verder alleen grotendeels een kopie van tekst zijn die op 50 andere door hunzelf geplaatste of gekochte linken, dan zouden bezoekers dit al gauw beu worden en een andere zoekmachine zoeken die wel echt interessante en relevante inhoud vooraan in de zoekresultaten plaatst. Google haalt zijn grootste inkomsten aan betaalde advertenties. Dit is en blijft een succes zolang ze ook daadwerkelijk tevreden zoekers en vinders kan behouden. Dat is in het kort gezegd waarom Google zeker in 2016 zich niet langer laat misleiden door “ zelf gekweekte” linkbuilding!
Is linkbuilding dan per definitie fout om toe te passen?

Op je eerste vraag: ” Linkbuilding slecht voor SEO” is het antwoord in 2016, nee! Google laat weten nog steeds links van en naar interessante en aan elkaar gerelateerde inhoud waarde te hechten en natuurlijk gevormde linkbuilding ook daadwerkelijk als een belangrijk onderdeel te beschouwen tot hoger scoren in de Google Zoekmachine. In het artikel Another step to reward high-quality sites wordt in Google webmasters tool verder het Google standpunt uiteengezet.
6 tips om hoger te scoren in zoekresultaten
Linkbuilding slecht voor SEO

 1. Zorg voor interessante inhoud die relevant is met wat je aanbiedt op je website.
 2. Zorg voor degelijke SEO technieken, focus je doelgroep en niet alleen op SEO.
 3. Zorg voor interessante zodat andere vanzelf naar jou door verwijzen.
 4. Zorg voor reviews die naar je site verwijzen.
 5. Zorg voor interessant nieuws zodat je spontane volgers, retweeters en delers krijgt.
 6. Boost je website met een Google Adwords Campagne.

BUDGETWEBSITE ALL IN BESTELLEN

 • Vul hier het e-mailadres in waarop we je nu kunnen bereiken.
 • Telefoonnummer(s) dat we op je contactpagina moeten invoeren.
 • Geef hier je persoonlijke naam op aub.
 • Geef hier het volledige adres van je bedrijf op, zodat we dit op je contactpagina kunnen vermelden.
 • Vul hier je kvk nummer in aub. Dit is verplicht te vermelden op elke bedrijfswebsite. Indien je wenst dat je BTW nummer ook op je website komt, graag ook vermelden. Heb je deze nummers nog niet? Sla dit dan over en lever ze later aan.
 • BV: mijn-domeinnaam.nl ( .nl is de extentie ) en is inbegrepen in dit pakket. Wil je een .com of .eu of iets dergelijks kan dit ook mits een kleine opleg. Check eerst of je naam nog vrij is via: https://www.whois.com/whois/ voor je deze aanvraag bij ons doorgeeft aub. Weet je het nog niet of heb je advies nodig? Sla dit dan over. Tijdens vervolgcontact bespreken we dit graag met jou!
 • Geef hier je keuze template aan aub. In pricipe is elk template geschikt. De foto's en thema zijn slechts om de layout aanschouwelijk te maken. De sport layout kan dus evengoed voor een kapperszaak gebruikt worden enz.
 • Elke budgetwebsite kan in meerdere kleurenschema's worden opgeleverd. Geef hier aan welk kleurenschema wij voor jou dienen te publiceren.
 • Upload de tekstdocumenten ( eenvoudig kladblok max 1 A4 tekst zonder opmaak! ) naar dit formulier. Wij zorgen zelf voor de nodige professionele opmaak. Maak voor elke pagina een apart tekstdocument met de gewenste pagina naam bv: Home, Diensten enz. zodat wij direct zien welke tekst op welke pagina moet komen.
  Sleep bestanden hierheen of
 • Indien je reeds een logo hebt, upload het dan hier liefst in het EPS of AI bestand. Zo kunnen wij het zelf zonder kwaliteitsverlies op correct maat brengen voor toepassing in je website.
  Sleep bestanden hierheen of
 • Geef hier aan wat er precies in je logo moet komen qua naam en eventuele slogan, kleuren en uitstraling aub. Wij nemen contact met jou op i.v.m. meer details en overleg prijs.
 • Je kunt ook je algemene voorwaarden in PDF meesturen indien je deze hebt en ter download wenst aan te bieden op je contactpagina.
  Sleep bestanden hierheen of
 • Upload de foto's naar dit formulier. De foto voor de homepage of andere waar je de foto over de hele breedte van de pagina wenst te laten tonen,dient minstens 1920 px breed en 600 px hoog en van degelijke scherpe kwaliteit te zijn.
  Sleep bestanden hierheen of
 • CONFORM DE AVG WET DIENEN WIJ TOESTEMMING TE VRAGEN OM DEZE PERSOONSGEGEVENS TE VERWERKEN EN OP TE SLAAN ZOLANG NODIG IS OM JE VRAAG OF OPDRACHT TE VERWERKEN. WIJ VERKOPEN ZE ONDER GEEN BEDING AAN DERDEN. ZIE ONZE PRIVACYVERKLARING ONDERAAN DEZE WEBSITE.

LET ME KNOW WHAT YOU NEED!

English
  To comply to the GDPR laws we need your consent, We will only use this data to answer your questions or start a project if you want us to.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WAAR MAG IK JOU MEE HELPEN?

  CONFORM DE AVG WET DIENEN WIJ TOESTEMMING TE VRAGEN OM DEZE PERSOONSGEGEVENS TE VERWERKEN EN OP TE SLAAN ZOLANG NODIG IS OM JE VRAAG OF OPDRACHT TE VERWERKEN. WIJ VERKOPEN ZE ONDER GEEN BEDING AAN DERDEN. ZIE ONZE PRIVACYVERKLARING ONDERAAN DEZE WEBSITE.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.